Nieuws vanuit het schepencollege

Groenaanleg Itegem-centrum
In het kader van de herinrichting van Itegem-centrum (fase 1) zullen er beplantingswerken plaatsvinden in Itegem. Het college geeft een aannemer de opdracht om op 12 januari 2015 te starten met de groenaanleg. De aannemer krijgt 10 werkdagen de tijd om de werken uit te voeren. 
  
Verkaveling Patrijsweg
Het college stelt een ontwerper aan voor de verkaveling Patrijsweg. De economisch meest voordelige bieder krijgt de opdracht toegewezen tegen een ereloonpercentage van 6,95%. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar. 
  
Verfraaiingswerken begraafplaatsen
Het college stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van verfraaiingswerken op de begraafplaatsen van Booischot en Heist-centrum. De opdracht wordt gegund aan de laagst regelmatige bieder voor de prijs van 205.674,23 euro incl. btw. 
  
Aankoop telefooncentrale
Het college besliste een tijdje geleden om een gezamenlijke telefooncentrale aan te kopen voor gemeente en OCMW. Deze opdracht wordt nu gegund voor de prijs van 82.424,03 euro incl. btw. Tevens wordt een onderhoudscontract voor drie jaar afgesloten voor de prijs van 19.004,19 euro incl. btw. De kosten worden verdeeld tussen gemeente en OCMW.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 9 december 2014 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Algemene vergadering GAPH
De algemene vergadering van de GAPH (= gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap) vindt plaats op maandag 15 december om 19.30 uur in de vergaderzaal van De Sporthal, Lostraat 48 A in Heist-op-den-Berg. Iedereen (met een hart voor personen) met een handicap is van harte welkom. Meer weten?

Kerstverlichting op openbaar domein
Verenigingen en/of particulieren die op openbaar domein kerstverlichting willen ophangen, moeten dit laten weten aan de gemeentelijke technische dienst (Herentalsesteenweg 112, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 22 86 30). Meer weten?

Heistse kerstmarkt
Op zondag 21 december toveren we het Kerkplein weer om in een sfeervolle kerstmarkt. Ook de winkels in de Bergstraat en de Heistse musea op de berg zijn die dag geopend. Meer weten?